Nagelbeugels

Een nagelbeugel is een hulpmiddel dat wordt gemaakt door podotherapeuten om de vorm van een teennagel te beïnvloeden. Zo kan een kromme nagel weer ‘recht worden getrokken’. Dit wordt vaak gedaan om het ingroeien van de nagel tegen te gaan of te voorkomen. Een nagelbeugel wordt altijd ter plekke op maat gemaakt van ijzerdraad dat ook gebruikt wordt voor het maken van beugels bij de orthodontist. U draagt de nagelbeugel vaak enkele weken, afhankelijk van het advies van de podotherapeut en uw situatie.

Waarvoor wordt een nagelbeugel gebruikt?

Een nagelbeugel wordt gebruikt om de vorm van de teennagel te beïnvloeden. Vaak wordt dit gedaan om het ingroeien van de nagel tegen te gaan of te voorkomen. De teennagel kan soms krom gaan staan, waardoor er een soort ‘tunnel’ ontstaat. De zijkanten van de nagel drukken dan, zolang de nagel blijft groeien, steeds verder in de huid. Dit kan erg pijnlijk zijn. Een nagelbeugel zorgt ervoor dat de nagel weer recht wordt getrokken en de uiteinden van de nagel niet meer in de huid kunnen groeien.

Hoe wordt een nagelbeugel geplaatst?

Voordat de nagelbeugel wordt geplaatst, zorgt de podotherapeut er eerst voor dat de scherpe uiteinden van uw nagel niet meer in de huid drukken. De scherpe hoekjes worden verwijderd en de huid wordt goed schoongemaakt. De podotherapeut buigt vervolgens het ijzerdraad in de juiste vorm, zodat deze precies op uw nagel past. Dit wordt ter plekke voor u gedaan.

Copyright © 2024 Podotherapie Pero | Algemene voorwaarden - Privacybeleid
Copyright © 2024 Podotherapie Pero
Algemene voorwaarden
Privacybeleid
Webdesign & CMS by Downdijk