Sportpodotherapie

Veel sporters krijgen vroeg of laat te maken met blessures aan de voeten of benen. Een blessure kan vele oorzaken hebben. De schoenen, de ondergrond en de hoeveelheid belasting zijn hierbij belangrijke onderdelen. Hoe beweegt uw voet en wat gebeurt er met uw spieren en gewrichten tijdens het lopen? Onze (sport)podotherapeuten helpen u om weer blessurevrij te kunnen sporten, welke sport dat ook is.

Bekijk de folder

Sportpodotherapeuten behandelen atleten van elk niveau, die klachten hebben aan de onderste extremiteit  (voeten, enkels, knieën, benen) of klachten hebben van rug of heup als gevolg van een slecht functioneren van de onderste extremiteit. Ook atleten die een preventief advies wensen in het kader van hun sportuitoefening kunnen bij de podotherapeut terecht. De sportpodotherapeut onderzoekt welke bewegingen het lichaam maakt tijdens het sporten, op welke schoenen en in welke omstandigheden. Een combinatie van deze factoren kan het ontstaan van blessures verklaren. Op basis hiervan kan de sportpodotherapeut een behandeling starten, bijvoorbeeld met behulp van sport-inlays, (medical) taping, sportschoenadvies of een samenwerking met de (sport)fysiotherapeut. De sportpodotherapeut richt zich daarbinnen specifiek op het optimaal houden en het herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid voor zover deze van invloed (kunnen) zijn op het ontstaan van sportblessures. 

Kan ik met sportblessures ook terecht bij een ‘gewone’ podotherapeut?

Jazeker, met sportblessures kunt u ook een afspraak maken bij een podotherapeut zonder een specialisatie. Al onze podotherapeuten worden gedurende het jaar getraind en zien naast reguliere klachtenbeelden ook sporters in de praktijk. 

Copyright © 2024 Podotherapie Pero | Algemene voorwaarden - Privacybeleid
Copyright © 2024 Podotherapie Pero
Algemene voorwaarden
Privacybeleid
Webdesign & CMS by Downdijk