Podotherapie Pero
In januari 1992 was de officiële start van de praktijk in Geldrop. Het vak podotherapie was nog erg onbekend en veel tijd werd besteed aan het geven van lezingen en gesprekken met zorgverleners in en rondom Geldrop om podotherapie meer bekendheid te geven.
Omdat in de eerste jaren de agenda in Geldrop nog niet vol staat, start Mieke in 1994 tevens een praktijk op de Tinelstraat in Eindhoven. In 1992 wordt het diabetisch voetenspreekuur opgericht, een multidisciplinair spreekuur in het St. Annaziekenhuis, waaraan we deelnemen. Doordat het steeds drukker wordt in Geldrop, wordt de praktijk in Eindhoven afgestoten en komt in 1998 de eerste collega meewerken. De praktijk is dan verhuisd naar Legolas waar twee behandelkamers zijn ingericht. Doordat de praktijk blijft groeien wordt uitbreiding gezocht in Heeze en Mierlo en is er een tijdelijke dependance op Papenvoort in Geldrop. Inmiddels zijn er ook in Leende en Weert vestigingen.
In maart 2016 is het eindelijk zover, na vele jaren zoeken naar een geschikte locatie verhuisd de praktijk naar Bezorgershof 20 in het centrum van Geldrop. Er werken inmiddels 5 podotherapeuten, 3 medisch pedicures en een officemanager.
Naast uitbreiding in medewerkers is er ook uitbreiding in specialisaties. Zo zijn er specialisaties in sport, diabetes mellitus, orthopedische schoentechniek, kinderpodotherapie, reuma, manuele therapie en oncologische voetzorg..
Ook de techniek staat niet stil, werden de zolen in de beginjaren nog handmatig vervaardigd, nu worden de meeste zolen gemaakt met behulp van 3D-scantechnologie. Voor het analyseren van het looppatroon wordt gebruik gemaakt van een drukmeetplatform en zijn op diverse fronten nog ontwikkelingen gaande.
Anno 2021 hebben we een super team met enthousiaste medewerkers en vestigingen in Geldrop, Heeze, Leende, Mierlo en Weert.
Kwaliteit
Pero Podotherapie is kwaliteitsgeregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici. Dit betekend dat u er vanuit mag gaan dat al onze medewerkers goed geschoold zijn en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in het vak. Tevens participeren zij in overleg en werken samen met andere zorgverleners. We worden op vaste tijden door onze beroepsvereniging gevisiteerd om te zien of onze praktijk voldoet aan strenge eisen wat betreft de geleverde zorg, de verslaglegging, huisvesting etc. Dit betekent voor u, dat u bij ons bent gewaarborgd van kwaliteit. Bij de laatste visitatie scoorde onze praktijk gemiddeld een 9,3. Daar zijn we erg trots op.
Directe toegankelijkheid
Het ministerie van VWS heeft 1 augustus 2011 het besluit genomen om de podotherapeut direct toegankelijk te maken. Dat wil zeggen dat u zowel met als zonder verwijzing bij ons een afspraak kan maken. Uiteraard kan uw huisarts of specialist u een nog steeds goed adviseren over een eventueel bezoek aan onze praktijk. Sommige verzekeraars vragen ondanks bovenstaande toch een verwijzing, vraag uw zorgverzekeraar hiernaar.
Indien u zonder verwijzing komt, dan zijn we verplicht eerst een screening uit te voeren om vast te stellen of u bij de podotherapeut aan het juiste adres bent. Komt u met verwijzing van uw arts of specialist, dan is dat door hen reeds vastgesteld en wordt direct begonnen met het onderzoeken van uw klachten.
Samenwerking en ontwikkeling
​Pero Podotherapie is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NvvP), de Nederlandse Vereniging van Diabetespodotherapeuten (NVvDP), en de Nederlandse Vereniging van Sportpodotherapeuten (NVvSP). Onze podotherapeuten zijn kwaliteitsgeregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici en de medisch pedicures in het Kwaliteitsregister voor pedicures.
Pero Podotherapie heeft regelmatig overleg met collega podotherapeuten. Samen streven wij ernaar de podotherapie verder te professionaliseren, om zo toegevoegde waarde te bieden aan onze patiënten, verwijzers en collega(para)medici.
Wij vinden het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen ons vakgebied. En dragen hier ook graag aan bij. Daardoor zijn wij één van de zes praktijken in Nederland, die een onderscheiding heeft gekregen voor bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek.