Nieuws


Ondernemend Geldrop-Mierlo presenteert…

22 Juni 2020

In januari 1992 was de officiële start van de praktijk in Geldrop. Op de Adelaartlaan werd de benedenverdieping verbouwd tot praktijkruimte en werden de eerste patiënten behandeld. Het vak podotherapie was nog erg onbekend en veel tijd werd besteed aan het geven van lezingen en gesprekken met zorgverleners in en rondom Geldrop om podotherapie meer bekendheid te geven.

Omdat in de eerste jaren de agenda in Geldrop nog niet vol staat, start Mieke in 1994 tevens een praktijk op de Tinelstraat in Eindhoven. In 1995 wordt het diabetisch voetenspreekuur opgericht, een multidisciplinair spreekuur in het St. Annaziekenhuis, waaraan we deelnemen. Doordat het steeds drukker wordt in Geldrop, wordt de praktijk in Eindhoven afgestoten en komt in 1998 de eerste collega meewerken. De praktijk is inmiddels verhuisd naar Legolas waar twee behandelkamers zijn ingericht. Doordat de praktijk blijft groeien wordt uitbreiding gezocht in Heeze en Mierlo en is er een tijdelijke dependance op Papenvoort in Geldrop. In maart 2016 is het eindelijk zover, na vele jaren zoeken naar een geschikte locatie verhuisd de praktijk naar Bezorgershof 20 in het centrum van Geldrop. Er werken inmiddels 4 podotherapeuten, 3 medisch pedicures en een officemanager.

Naast uitbreiding in medewerkers is er ook uitbreiding in specialisaties. Zo zijn er specialisaties in sport, diabetes mellitus, orthopedische schoentechniek, kinderpodotherapie, reuma, manuele therapie en vanaf oktober 2020 dry needling.

Ook de techniek staat niet stil, werden de zolen in de beginjaren nog handmatig vervaardigd, nu worden de meeste zolen gemaakt met behulp van 3D-scantechnologie. Voor het analyseren van het looppatroon wordt gebruik gemaakt van een drukmeetplatform en zijn op diverse fronten nog ontwikkelingen gaande.

Anno 2020 hebben we een super team met enthousiaste medewerkers en vestigingen in Geldrop, Heeze, Mierlo en Helmond.

Copyright © 2024 Podotherapie Pero | Algemene voorwaarden - Privacybeleid
Copyright © 2024 Podotherapie Pero
Algemene voorwaarden
Privacybeleid
Webdesign & CMS by Downdijk